ZAPATERO ÉS L'ERROR

 

 Artículo de Wilfredo Espina en “E-Noticies” del 10.06.07

 

 Por su interés y relevancia he seleccionado el artículo que sigue para incluirlo en este sitio web.

 

 

És trist haver-ho de reconèixer. Ni és gens oportú, en aquests moments tan delicats, manifestar el fracàs del president del Govern que, al cap i a la fi, necessitarà el suport de tots per a trampejar amb el millor encert possible el desafiament sanguinari que li ha plantejat ETA, i juntament amb ell,  tots els ciutadans.

És un mal moment per a recordar públicament a Zapatero la seva inexperiència, la seva ingenuïtat, la seva incapacitat i els seus errors. I no ho oblidem, la seva demagògia i maquiavel·lisme barat (Estatut). Perquè això encara podria debilitar-lo més, després de quedar ja tocat pel seu relatiu fracàs a les recents eleccions municipals, que han donat ales al seu sempre menyspreat cap de l'oposició Mariano Rajoy.

S'haurà de recolzar-lo per tal que sàpiga i pugui afrontar sense més errors aquesta caldejada situació. Però donar-li suport, naturalment, per a prendre mesures clares, concretes i eficaces. I en ampli consens, principalment amb el més important partit de l'oposició, al qual mai hauria d'haver-se entossudit a aïllar. Sense més jocs de mans, ni plantejaments il·lusos i enganys. De la qual cosa, tanmateix, és raonable dubtar després de veure com se n'ha comportat durant tres anys, que no afegiran cap glòria a la nostra història.

Zapatero ja està cremat. Potser vençut, fins i tot abans que convoqui les eleccions generals d'aquí uns mesos. Cada dia hi ha més veus -també dins el socialisme- que demanen el seu cap. No sembla  massa oportú. Però l'etapa de l'il·lús Zapatero sembla que acabarà pitjor d'allò que s'esperava encara fa poc. Segurament molt malament. Haurà estat el pitjor president de la democràcia espanyola. La careta del somriure i el talant fa temps que va desaparèixer.

Molts ciutadans, que tenien l'esperança de superar errors de pes d'un Aznar que -després d'importants encerts (economia i terrorisme) en la seva primera etapa, caigué en la prepotència i en l'estarrufament-, ara es veuen decebuts amb la paloma blanca, que ni era paloma ni era blanca. És una verdadera llàstima, per a tantes persones de bona fe. Zapatero ha fet llufa.
((FRACASAR, DESINFLARSE, L.B.-B.))

Ja no es pot parlar, amb propietat, dels "errors" de Zapatero. Perquè l'error ha estat Zapatero. Zapatero és l'error.